Startershypotheek doorhalen - royement.nl

Startershypotheek doorhalen

Startershypotheek doorhalen

Je hebt een startershypotheek gehad. Inmiddels is die afgelost. Nu blijft die hypotheek in het Kadaster staan.

De startershypotheek kun je eenvoudig tussentijds aflossen. Bijvoorbeeld omdat de rente op je spaargeld negatief is en je tegelijkertijd rente betaalt op de startershypotheek. De startershypotheek staat altijd apart ingeschreven in het Kadaster. Alle delen van een hypotheek staan namelijk apart ingeschreven. Je kunt de startershypotheek dan ook apart doorhalen. Voor starters geven wij een korting op ons tarief.

Wat is een startershypotheek?

Een startershypotheek is een hypotheek die je kunt afsluiten als je je eerst huis koopt. Het is een aanvullende hypotheek. Dit is geen specifieke hypotheekvorm. Je kunt zo’n hypotheek via de gemeente krijgen.

De startershypotheek is een initiatief om de woningmarkt te verbeteren. De financiële uitvoering is in handen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvestiging SVn.

Waar loopt mijn startershypotheek?

De meeste startershypotheken lopen bij de gemeente waar je de woning hebt gekocht. Voor het doorhalen van de hypotheek heb je dus de gegevens van die gemeente nodig.

Wat is het verschil met een gewone hypotheek?

Een startershypotheek kun je aanvragen bij de koop van jouw eerste woning. Een gewone hypotheek kun je altijd opvragen. Er is geen verschil qua hypotheekvorm.

startershypotheek

Waarom zou ik de startershypotheek doorhalen?

Als de hypotheek is afgelost, kun je deze doorhalen. Dat ben je niet verplicht, totdat je de woning gaat verkopen. Bij verkoop ben je echter gebonden aan de kosten van de notaris die de koper kiest. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Om een hoge rekening te voorkomen kun je nu alvast de startershypotheek doorhalen.

Startershypotheek doorhalen € 69,-

  • 100% online
  • Snel geregeld