Hypotheek loopt niet bij een bank - royement.nl
Hypotheek loopt niet bij een bank

Hypotheek loopt niet bij een bank

Summary:

Mijn hypotheek loopt niet bij een bank of verzekeringsmaatschappij. Kan ik alsnog een aanvraag indienen?
Ja, als de hypotheek liep bij jouw eigen BV of een bevriende BV kunnen wij hem ook royeren. Liep de hypotheek bij een particulier of gaat het om een royement van een schip of woonboot? Dan kunnen wij de hypotheek helaas (nog) niet doorhalen.

Mijn hypotheek loopt niet bij een bank of verzekeringsmaatschappij. Kan ik alsnog een aanvraag indienen?

Ja, als de hypotheek liep bij jouw eigen BV of een bevriende BV kunnen wij hem ook royeren. Liep de hypotheek bij een particulier of gaat het om een royement van een schip of woonboot? Dan kunnen wij de hypotheek helaas (nog) niet doorhalen.

Hypotheek niet bij een bank

Veel hypotheken lopen via de bank of een verzekeringsmaatschappij. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Loopt jouw hypotheek niet bij een bank of verzekeringsmaatschappij? Ook dan kunnen wij hem in bepaalde gevallen voor jou doorhalen. Dat kan als de hypotheek loopt bij jouw BV of een bevriende BV. Het is iets meer werk. We moeten namelijk uitzoeken wie formeel mag tekenen namens de BV. Daarvoor hebben wij een uittreksel uit het handelsregister nodig. Daarop staat wie tekenbevoegd is namens de besloten vennootschap. Dit is altijd een natuurlijk persoon, een mens van vlees en bloed. Diegene moet dan bevestigen dat de hypotheek is afgelost en hiervoor tekenen.

Voor hypotheken die bij een bank liepen hebben wij alles geautomatiseerd. Daarom kan zo’n hypotheek veel sneller worden doorgehaald. Wij moeten ook betalen voor de kosten om het handelsregister te raadplegen en we moeten de documenten beoordelen. Daarom is dit royement iets duurder.

Hypotheek bij werkgever

Soms loopt een hypotheek bij een (voormalige) werkgever. Ook als die is afgelost kunnen wij het royement regelen. Het is dan wel soms lastig om de juiste bevoegde persoon te vinden. Bijvoorbeeld omdat de gemeente de hypotheek heeft verstrekt. Dan kan het lastig zijn om de juiste persoon te vinden. Beschik je over een brief van die werkgever, waarin staat wie de bevoegde persoon is? Dan ontvangen wij die graag. Het royement is dan sneller geregeld.

Hypotheek bij particulier

Loopt jouw hypotheek bij een particulier, zoals een vriend of familielid die wel wilde optreden als bank? Dan kunnen wij de hypotheek helaas niet doorhalen voor het vaste tarief. Dat is omdat er dan meer controles moeten plaatsvinden en gegevens gecontroleerd moeten worden. Daar zijn onze systemen (nog) niet voor geschikt.

bank

Jij hebt bijvoorbeeld een hypotheek afgesloten bij een rijk familielid. Als deze hypotheek is afgelost en je wilt deze doorhalen, moeten de gegevens van dat familielid worden gecontroleerd. Is dat familielid getrouwd, is dat in gemeenschap van goederen of juist niet? Hoe was dat toen de hypotheek werd opgesteld? Dan moeten we ook controleren of het familielid zelfstandig mag tekenen of dat dit samen met een partner moet. Kortom, het is veel meer werk en niet zo eenvoudig.

Hypotheek van een schip royeren

Hypotheken die op schepen rusten staan ingeschreven in een ander register, het scheepsregister. Dit is een apart onderdeel van het Kadaster. Ook hypotheken op woonboten en watervilla’s staan ingeschreven in dit scheepsregister. Om een hypotheek op een schip te royeren is een ander proces nodig en toegang tot een ander register. Het Kadaster bestaat namelijk uit meerdere registers. Daar zijn onze systemen (nog) niet voor geschikt.

Voor woonboten bestaat een aparte hypotheekvorm, de woonboothypotheek. Hier zitten andere voorwaarden aan verbonden dan bij een woning. Een woonboot kan roerend zijn of onroerende. Als de woonboot roerend is kan je hier geen hypotheek op vestigen. Alleen op onroerende woonboten kan je een hypotheek vestigen. In Nederland zijn er verschillende notarissen gespecialiseerd in het doorhalen van hypotheken op schepen.

Hypotheek bij een niet meer bestaande BV

In uitzonderlijke gevallen bestaat de BV niet meer. Regelmatig komt het voor dat de BV inmiddels is opgeheven. Omdat de hypotheek al was afgelost heeft niemand op dat moment bedacht dat de hypotheek nog moest worden geroyeerd. Nu is er niemand meer die een besluit kan nemen namens de BV. Ook dan kunnen we de hypotheek doorhalen. Neem hiervoor contact met ons op.